Переваги приватних шкіл – чому батьки вибирають ці навчальні заклади?

britishschool.ua

Освіті дитини зазвичай приділяється максимум уваги. Від того, які навички та знання вона отримає у школі, часто залежить її майбутнє та доля. Адже ще Йоганн Генріх Песталоцці казав: «Година народження дитини є першою годиною її навчання».

Уявімо звичайний день вчителя в державній школі: кілька годин викладання, а далі – гори формальності, заповнення непотрібних папірців і журналів, які взагалі навряд чи хтось читатиме. Самі педагоги стверджують: «У сучасних держзакладах надзвичайно багато звітів щодо роботи з дітьми, а самої роботи з ними – дуже мало». Постає логічне питання: як забезпечити своїй дитині гарне місце навчання, щоб вона могла отримати всі потрібні навички.

Недооцінений формат

Є чимало країн, у яких більшість учнів відвідують приватні школи, наприклад, Нідерланди. Крім того, спостерігається стабільне зростання відсотка цих закладів і в інших розвинених регіонах Європи: Великобританії, Франції, Німеччині. Щодо України, тут приватна школа все ще не має значного попиту. На запитання, чи варто їй запозичити іноземний досвід, однозначна відповідь – так.

Плюси приватних освітніх установ

Почати треба з того, що всі вони на рівні з комунальними, повністю відповідають вимогам МОН. Але батьки вибирають приватні організації також із багатьох інших причин, з-поміж яких:

  1. Доступні міжнародні програми. Майже стовідсоткова націленість на закордонну освіту, що передбачає можливість складання іспитів для вступу в інших країнах. Зокрема, приватна початкова школа в Києві BISU https://britishschool.ua/uk/kyiv/ навчає дітей за двома програмами: IB Diploma або A-level (для отримання сертифіката IGCSE), а також за стандартною українською.
  2. Вивчення іноземних мов на високому рівні. Тут пропонуються на вибір кілька популярних мов, на яких потім повністю ведуться уроки.
  3. Збагачене середовище зростання. Групи складаються з дітей зі схожими інтересами та з однієї соціальної групи. Зазвичай у колективі дружня атмосфера, є регулярний нагляд психолога.
  4. Орієнтація на прискорений розвиток. Особливо обдарованим учням або дітям з дисфункціями пропонують індивідуальні навчальні програми з урахуванням всіх потреб.
  5. Висока якість навчання. Учні демонструють кращі результати, ніж їх середньостатистичні однолітки.
  6. Невеликі класи зі сучасним обладнанням. Вчитель має змогу приділяти більше уваги кожній дитині, адже у приміщенні зазвичай не більше ніж 15 учнів. Є чудово влаштовані кабінети з комп'ютерами, інтерактивними дошками.

Перш ніж визначитися, в яку школу віддавати дитину, згадайте про 3 ключові складові: дружню атмосферу, натхненних фахівців і передові методології. Тоді вибір стане однозначним!

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы , чтобы оставить или оценить комментарий.

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0

STUDLAB Сообщить про опечатку на сайте